Photography Exercises

22.02.2010

Ori testoasa, ori raioasa

E testoasa sau raioasa?

Incredibil cat de mult o poate avantaja o carapace… aparent cel putin, este protejata!… insa degeaba are carapace si pretinde a fi de “soi”, daca in interiorul acesteia nu-i decat o amarata de broasca putreda, fada, superficiala, obosita…

E mai bine raioasa sau e mai bine testoasa?

- Se simte oare iarna mai blanda cu carapace pe spinare sau o treci mai usor, cu fruntea sus, raioasa, eliberata de orice remuscare?
- E gresit oare sa-si doreasca a fi protejata, iar pentru asta sa plateasca tribut propriei constiinte sau e mai bine sa fie raioasa cu toate speciile cu care interactioneaza pentru a avea o viata demna, linistita, deplina?
- Poti oare judeca o nenorocita de raioasa ca viseaza la o carapace primitoare, calda si modesta?
- Ce mesaj ar ajuta o testoasa, prinsa fiind in gandurile-i negre: sa ramana linistita-n carapacea ei de aur sau sa dea cu ea de garduri?
- Conteaza oare atat de mult daca e testoasa sau raioasa? Daca da , cat de mult si pentru cine?
- E cinstit oare pentru o raioasa sa fie ocolita de celelalte specii numai datorita factorului contaminare?
- Oare e o boala chiar atat de grea raia asta?

O solutie ar fi sa ne umplem de raie sau sa ne manjim cu noroi spinarea, iesind insa cu membrele curate din tavaleala asta?

Imbatranesc si inca nu reusesc sa deosebesc cele doua specii, decat mizand pe intuitie, aparent un vector bun, insa insuficient!

Imi doresc foarte mult sa ajung sa ma bucur in aceasta viata in a descoperi ca exista intr-adevar o broasca testoasa care sa fie si raioasa acolo in carapacea ei, si o data ascunsa in ea, sa-i scuteasca pe cei din exterior de o posibila contaminare, sa tina raia pe care nu si-o doreste nimeni, numai pentru ea; sa o hraneasca, sa o ascunda, sa o protejeze cum stie ea mai bine. Si convietuind cu ea, scutindu-i pe cei din juru-i de pateticile-i trairi, sa se simta totusi invaluita de o liniste deplina, sa se simta implinita.

Protejati carapacea broastelor testoase!?!
Sau… mai bine nu!!!

11 comentarii:

  1. faina imaginea, foarte bun unghiul de fotografiere

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce de laude primeşti...:)
    Am şi eu una, dar nu o spun aici...
    "Imbatranesc", zice cineva pe aici...va fi aşa când nu va mai reuşi să fotografieze ca în imaginea de profil...
    Ce ştii de sultanul răvaşelor ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Radu: ma bucur ca-ti place, am scapat de critica!!! :)

    @catalin fudulu: cale lunga pana la sultanul ravaselor metaforic vorbind, pe de alta parte e posibil sa ai dreptate, fiind probabilitatea redusa de a mai fi cineva sultan si sa-i chinuie pe altii cu ravasele produse :)

    RăspundețiȘtergere
  4. si testoasa si raioasa, si devreme acasa

    RăspundețiȘtergere
  5. E testoasa, nu raioasa! :)
    Cat despre devreme acasa si toate cele... eu nu ma pronunt... :))
    Imi place mult fotografia!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Adela: Ma bucur ca-ti place, thx...inteapa ea putin cadrul cu unghia aia, dar cum spuneam, sunt doar exercitii... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna imaginea,poza de buletin,felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  8. @fotolucian: poza de buletin se realizeaza cel mai greu, am avut profesori buni, il iau ca pe un compliment totusi :))))
    Te mai astept sa te incant si cu alte abordari :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dalai Lama zicea intr-o carte f "misto" numita Emotiile Distructive, ca atunci cand te enervezi si ai samanta de scandal, sa procedezi precum testoasa: te tragi in carapace si apoi scoti codita, u labuta din spate ... alta... si cand vei scoate si capul, vei descoperi o alta lume decat cea pe care ai lasat-o cand ai vrut "razbel"... cel mai bine e sa fii raioasa daca esti raioasa sau testoasa daca estib testoasa! adica autentica!!! e si cel mai greu! felicitari pt tot, daca-mi e permis sa spun...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cana cu Cirese: nici nu ne puteam astepta la altceva de la un Intelept, decat la sfatul de a-ti refula energiile negative, a ti le amana pentru a 2-a zi, zi in care vezi intr-adevar lucrurile altfel...exercitii multe si cale lunga pentru asemenea performante; de admirat insa, broastele de reusesc sa sa stea ascunse in "cadere" si pe deasupra sa mai iasa si tefere din povestea asta... eu ma gandeam ca un cocktail de broaste ar fi extrem de "delicios", ideal...posibil sa aberez...:)))
    Intr-o alta ordine de idei ma bucur sa te vad pe aici, te mai astept cu drag :)

    RăspundețiȘtergere